امروز ۱۵ آوریل روز جهانی هنره و ما تصمیم گرفتیم درمورد طراحی لباس که یکی از شاخه‌های هنره بیشتر بپردازیم.

 

تا حالا به این فکر کردید که چرا افراد زیادی شیفته‌ی لباس و مد هستند؟

شاید دلیلش این باشه که در اولین نگاه، لباس نشان‌دهنده شخصیت افراده.

 

طراح لباس باید از نیاز و سلیقه‌ی مردم و مد روز تحقیقات زیادی داشته باشه تا به شناخت کافی برسه.

سبک طراحی او صدای اوست. بنابراین او باید چیزی رو خلق کنه که منحصربه‌فرد باشه. در قدم اول این اتفاق وقتی رخ میده که او همگام با ترندِ روز و مد باشه. مد و فشن هر چند سال یکبار از دهه‌های قبلی الهام می‌گیره پس طراحان می‌توانند از تاریخ و سینما (فیلم و سریال) کمک زیادی بگیرند.

 

رنگ‌ها هیچوقت دست کم گرفته نمی‌شوند

 

رنگ‌ها تأثیر زیادی در روحیه ما دارند. کنارهم قراردادن آن‌ها و استفاده از هارمونی‌های مناسب مهارت یک طراح است. بعضی رنگ‌ها بار سنگینی دارند؛ به‌عنوان مثال لباس‌ مناسب جلسات کاریِ مهم معمولاً مشکی یا قهوه‌ای هستند یا حتی آبی چون رنگ آبی حس اعتماد به طرف مقابل می‌دهد و لباس مناسب مهمونی‌های خودمونی رنگ‌های انرژی بخش‌تری مثل قرمز، زرد و صورتی هستند.

 

اولین طراح لباس که بود؟

 

جالبه بدونید اولین طراح لباسی که مطابق استانداردها صرفاً خیاطی نمی‌کرد چارلز فردریک ورث (Charles Frederick Wort)  در قرن نوزدهم بوده است. او کسی بود که خانه مد را در پاریس تأسیس کرد و عنوان پدر اوت کوتور را به او دادند.

او از یازده سالگی در کارخانه چاپ پارچه کار می‌کرد. در بیست سالگی به پاریس مهاجرت کرد و دستیار فروش پارچه شد و در همان فروشگاه طراحی‌هایش را شروع کرد. ابتدا طرح‌های او ساده بودند و رفته‌رفته حرفه‌ای شد. یکی از طرح های او در سال ۱۸۶۰ مورد توجه ملکه اوژنی قرار گرفت. او سیستمی طراحی کرد که به‌جای اینکه خیاط‌ها به خانه مشتری بروند به سالن مد مراجعه کنند. همچنین او اولین طراحی بود که از مدل‌های زنده برای نشان دادن طرح‌هایش استفاده می‌کرد.  ناگفته نماند که او لباس‌هایی مخصوص اشرافیان طراحی می‌کرد. به همین دلیل آن لباس‌ها بسیار گران‌قیمت بودند. او در سن ۵۵ سالگی خود را بازنشسته کرد و در ۶۹ سالگی درگذشت.

 

اولین زنی که مد را وارد ایران کرد

 

زینت جهانشاه خیاطی را در پاریس آموخت. یکسال از بازگشتش گذشته بود که اولین بوتیک خود را در تهران راه‌اندازی کرد. سال ۱۳۲۱ خیاطخانه خود را در خیابان امیریه تأسیس کرد. جالب است بدانید که او نام تمام لباس‌هایش را از روی فصول یا گل‌ها انتخاب می‌کرد. او تا سال ۱۳۴۷ خیاطی را ادامه داد و پس از تولد دخترش زهرا خود را بازنشسته کرد.

بیژن پاکزاد از ایرانیان سرشناس زمینه مد در سال ۱۳۲۳ در تهران متولد شد. او تحصیل کرده‌ی رشته‌ی طراحی لباس است و پس از زندگی و تحصیل در آمریکا به دنبال کارآفرینی رفت. متأسفانه او خیلی زود چشم از جهان فروبست. پس از او دخترانش مسیر او را در مد ادامه دادند. بیژن پاکزاد طراح لباس بسیاری از افراد محبوب و مشهور جهانی مانند: بیل کیلنتون، اوباما، بوش پسر، تونی کلر و همچنین بازیگران معروفی مانند تام کروز بوده است.

 

برای اینکه طراح لباس موفقی باشید

 

خلاقیت را خیلی جدی بگیرید. حتی اگر تازه‌کار باشید خلاقیت سکوی پرتاب شماست.

سرچ و جستجو کنید و همیشه سعی کنید تحقیقاتتان کامل باشد.

اعتماد‌به‌نفس داشته باشید و با بهترین برندها در رقابت باشید.

ابتدا ایده‌های خود را در ذهنتان مجسم کنید و سپس به‌راحتی آن‌ها را روی کاغذ پیاده کنید.

جنس و نوع پارچه را به‌خوبی بشناسید.

امیدواریم موفق باشید.

 

 

تنظیمات

اشتراک گذاری

فهرست

یک حساب کاربری رایگان برای استفاده از لیست علاقه مندی ها ایجاد کنید.

ورود به سیستم